MAN Truck & Bus Memperkenalkan Trak Tugas Berat Pertama dengan Enjin Euro V Sebagai Standard di Malaysia
MAN Truck & Bus Memperkenalkan Trak Tugas Berat Pertama dengan Enjin Euro V Sebagai Standard di MalaysiaMAN Truck & Bus (M) Sdn Bhd telah melancarkan MAN Truck Generation Baharu, rangkaian trak tugas berat baharu di Malaysia yang berorientasikan kepada keperluan industri pengangkutan yang sentiasa berubah dan menetapkan piawaian baharu dalam aspek penting seperti orientasi pemandu, sistem bantuan, ketersambungan digital dan pengurangan kesan ke atas alam sekitar.
Read More26.November 2021
Volvo Trucks Malaysia lancar trak tugas berat generasi baharu yang fokus kepada pemandu
Volvo Trucks Malaysia lancar trak tugas berat generasi baharu yang fokus kepada pemanduVolvo Trucks Malaysia hari ini memperkenalkan empat model trak baharu yang memberi fokus kepada aspek keselamatan, produktiviti dan persekitaran pemandu ke pasaran Malaysia. Empat trak tugas berat itu ialah Volvo FH, FH16, FM dan FMX yang kini telah dipertingkatkan dengan pelbagai inovasi.
Read More19.November 2021
Zaquin Menerima Penghantraran Scania XT Rigid NTG Pertama untuk Perniagaan Pengurusan Sisa Pintar Yang Pertama di Malaysia
Zaquin Menerima Penghantraran Scania XT Rigid NTG Pertama untuk Perniagaan Pengurusan Sisa Pintar Yang Pertama di MalaysiaZaquin Resources Sdn Bhd (Zaquin), syarikat Pengurusan Sisa Pintar pertama untuk menggunakan tong separa bawah tanah pertama dengan sistem sensor IOT pintar di Malaysia, telah menerima trak Scania P250 B4x2NZ XT jenis kejur (rigid) New Truck Generation (NTG) yang pertamanya.
Read More08.November 2021
Semua Trak dan Koc Baharu Scania Disediakan dalam Tetapan ‘default’ Mod Ekonomi
Semua Trak dan Koc Baharu Scania Disediakan dalam Tetapan ‘default’ Mod EkonomiSemua trak dan koc baharu Scania disediakan dalam tetapan ‘default’ Mod Ekonomi mulai tahun 2021 bagi memenuhi sasaran inisiatif Sasaran Berasaskan Sains dan mencapai keuntungan lebih baik.
Read More04.October 2021
A Positive Mind Starts from You - Minda Positif Bermula dari Anda!
A Positive Mind Starts from You - Minda Positif Bermula dari Anda!A free seminar about mental health and well-being.
Read More06.September 2021
Almuin, Pengangkut LPG Scania New Truck Generation Pertama di Pantai Timur Menandatangani Ecolution untuk Mengurangkan Jejak Karbon
Almuin, Pengangkut LPG Scania New Truck Generation Pertama di Pantai Timur Menandatangani Ecolution untuk Mengurangkan Jejak KarbonAlmuin Trading Sdn Bhd (Almuin) menjadi pengangkut Gas Petroleum Cecair (LPG) Scania New Truck Generation (NTG) yang pertama di Pantai Timur Malaysia untuk menandatangani perjanjian Scania Ecolution ke arah usaha syarikat dalam mengurangkan jejak karbon dan kesannya kepada alam sekitar.
Read More14.August 2021
Mansang Berjaya Mengangkut Vaksin Covid-19 ke Daerah Terpencil di Sarawak Dengan Scania XT Rigid
Mansang Berjaya Mengangkut Vaksin Covid-19 ke Daerah Terpencil di Sarawak Dengan Scania XT RigidMansang Logistics Sdn Bhd (Mansang) berjaya mengangkut vaksin Covid-19 kepada petugas barisan hadapan di seluruh Sarawak dalam trak kejur (rigid) Scania New Truck Generation (NTG) XT yang dilengkapi dengan kawalan suhu.
Read More04.August 2021
Dapatkan Keuntungan Sekaran, Bukan Sahaka di Masa Depan Dengan “Scania Instalment Plan R&M7” dari Scania Total Solution
Dapatkan Keuntungan Sekaran, Bukan Sahaka di Masa Depan Dengan “Scania Instalment Plan R&M7” dari Scania Total SolutionScania telah melancarkan pelan ansuran peneraju industri Scania Instalment Plan R&M7 sebagai sebahagian daripada Scania Total Solution.
Read More06.July 2021
Naidu Trans Mencatat Keputusan Lebih Baik dalam Pengurangan Jejak Karbon dengan Kontrak Penyelenggaraan.
Naidu Trans Mencatat Keputusan Lebih Baik dalam Pengurangan Jejak Karbon dengan Kontrak Penyelenggaraan.Naidu Trans Logistics Sdn Bhd (Naidu Trans) mencapai keputusan yang lebih baik dalam mengurangkan jejak karbon melalui perkongsian Scania Ecolution selepas menandatangani Kontrak Penyelenggaraan dengan Scania untuk trak penggerak utama (prime movers) Scania mereka.
Read More25.June 2021
Cawangan Jualan dan Servis Utama Terbaru Scania Malaysia kini Dibuka di Johor Bahru
Cawangan Jualan dan Servis Utama Terbaru Scania Malaysia kini Dibuka di Johor BahruCawangan jualan dan servis terbaru Scania Malaysia kini dibuka di Senai, Johor. Cawangan utama dengan ciri kelestarian ini terletak di Lot 39795, Jalan Idaman, Taman Perindustrian Senai, 81400 Senai, Johor Darul Ta'zim.
Read More18.June 2021
TTK Mengurangkan Jejak Karbon Dengan Scania Ecolution Melalui Pembelian 10 New Truck Generation
TTK Mengurangkan Jejak Karbon Dengan Scania Ecolution Melalui Pembelian 10 New Truck GenerationPengarah Teo Tuan Kwee Sdn Bhd (TTK), Teo Chee Ben (Ben) baru-baru ini menandatangani perjanjian perkongsian Scania Ecolution untuk 10 trak penggerak utama (prime mover) New Truck Generation (NTG) di pejabat cawangannya.
Read More16.June 2021
Scania Memperkukuh Penguasaan Pasaran Bengteng dengan New Truck Generation Berbadan Kotak Kawalan Suhu Scania yang Pertama di Semenanjung Malaysia.
Scania Memperkukuh Penguasaan Pasaran Bengteng dengan New Truck Generation Berbadan Kotak Kawalan Suhu Scania yang Pertama di Semenanjung Malaysia.Scania Malaysia telah menghantar New Truck Generation (NTG) jenis Rigid P250B4x2NZ berbadan kotak dengan kawalan suhu Scania yang pertama kepada Bengteng Truckking Services Sdn Bhd (Bengteng Truckking). Penghantaran ini melengkapkan pembelian terbaru lima unit New Truck Generation Scania yang terdiri daripada tiga (3) trak penggerak utama (prime mover) G360 A4x2NA dan dua (2) jenis kejur (rigid) berbadan kotak P250B4x2NZ Scania.
Read More18.May 2021
Chemtrax Menerima Tiga New Truck Generation Scania Yang Pertama
Chemtrax Menerima Tiga New Truck Generation Scania Yang PertamaChemtrax Sdn Bhd (Chemtrax) baru-baru ini menerima tiga (3) New Truck Generation Scania yang pertama. Kunci untuk dua unit New Truck Generation Scania P410 A6X2NA dan satu unit P360 A4X2NA diserahkan kepada Hairul Anuar, Pengurus Kanan Pembangunan Perniagaan Chemtrax, yang telah memainkan peranan penting dalam kejayaan perniagaan Chemtrax.
Read More06.May 2021
Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MOU) Antara Mpire dan TheLorry
Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MOU) Antara Mpire dan TheLorryDengan trak baharu, pemandu dapat meningkatkan keuntungan mereka. Kerjasama antara Mpire dan TheLorry bertujuan untuk mengurangkan jumlah kos pemilikan dan meningkatkan kejayaan penghantaran.
Read More15.April 2021
Peralihan Perniagaan UD Trucks Kepada Isuzu Motors dan Pelantikan Eksekutif
Peralihan Perniagaan UD Trucks Kepada Isuzu Motors dan Pelantikan EksekutifUD Trucks telah diperoleh oleh Isuzu Motors daripada Volvo Group, sebagai sebahagian daripada penyempurnaan pakatan strategik di antara Volvo Group dan Isuzu Motors.
Read More10.April 2021
Isuzu Terus Memacu Mr D.I.Y. Dengan Penyerahah Trak-Trak Baharu
Isuzu Terus Memacu Mr D.I.Y. Dengan Penyerahah Trak-Trak BaharuIsuzu Malaysia Sdn Bhd (Isuzu) hari ini mengumumkan bahawa pihaknya telah menyerahkan lapan unit trak tugas sederhana daripada rangkaian model Forward Series (F-Series) kepada syarikat peruncitan terkenal, MR D.I.Y. Group (M) Berhad (MR D.I.Y).
Read More06.April 2021
Heba Eltarifi adalah Pengarah Urusan baharu bagi Scania Southeast Asia yang berpangkalan di Malaysia
Heba Eltarifi adalah Pengarah Urusan baharu bagi Scania Southeast Asia yang berpangkalan di MalaysiaHeba Eltarifi adalah Pengarah Urusan baharu bagi Scania Southeast Asia yang berpangkalan di Malaysia.
Read More05.January 2021
Isuzu Malaysia Serah Lebih 270 Unit Trak Baharu Kepada City-Link Express
Isuzu Malaysia Serah Lebih 270 Unit Trak Baharu Kepada City-Link ExpressIsuzu Malaysia Sdn Bhd (Isuzu Malaysia) hari ini mengumumkan penyerahan bersejarah 277 unit trak pelbagai model termasuk trak tugas ringan, trak tugas sederhana dan Prime Mover kepada pelanggan utamanya, City-Link Express (M) Sdn Bhd (City-Link Express). Penyerahan tersebut dibantu dan disempurnakan menerusi pengedar Isuzu Malaysia, iaitu Jumbo Arena Sdn Bhd (Jumbo Arena).
Read More29.September 2020
Maljis Penyerahan Isuzu Menyerikan Sambutan Hari Kemerdekaan di Rompin Enterprise Transport Sdn Bhd
Maljis Penyerahan Isuzu Menyerikan Sambutan Hari Kemerdekaan di Rompin Enterprise Transport Sdn BhdBaru-baru ini, Isuzu Malaysia Sdn Bhd telah menganjurkan sebuah majlis penyerahan sempena dengan pemerolehan trak-trak Isuzu ELF Tugas Ringan oleh Rompin Enterprise Transport Sdn Bhd. Trak-trak tersebut telah diperoleh melalui Ultra Gallant Sdn Bhd, sebuah syarikat pengedar sah Isuzu Malaysia yang berpusat di
Read More29.September 2020