Foton Aumark S City Flyer 4-Roda BJ1065 Series Serba Baharu
Foton Aumark S City Flyer 4-Roda BJ1065 Series Serba BaharuDengan falsafah ‘SUPER’ Foton, model baharu ini kini memiliki berat GVW 5.6 tan dan dipertingkat aspek kualiti serta ciri keselamatan yang lebih baik.
Read More21.June 2022
Pertandingan UD Trucks Extra Mile Challenge untuk Mencari Juara Malaysia kini Bermula
Pertandingan UD Trucks Extra Mile Challenge untuk Mencari Juara Malaysia kini BermulaUD Trucks Extra Mile Challenge kembali untuk kali kelima; bantu meningkatkan kecekapan pemandu dan mengekalkan bakat untuk syarikat logistik
Read More07.June 2022
MAN Malaysia Anjur Acara Lawatan dan Dialog yang Julung Kali Diadakan dengan Kementerian Pengangkutan dan Agensi Kerajaan Lain
MAN Malaysia Anjur Acara Lawatan dan Dialog yang Julung Kali Diadakan dengan Kementerian Pengangkutan dan Agensi Kerajaan LainSyarikat terajui usaha membawa isu-isu yang dihadapi oleh syarikat pengeluar trak dan syarikat pengangkutan di Malaysia.
Read More31.May 2022
Scania Ditauliahkan Sebagai Pengeluar Kenderaan Perdagangan Berat Pertama di Malaysia Sebagai Pusat Sistem Latihan Dual Nasional Oleh JPK Kementerian Sumber Manusia
Scania Ditauliahkan Sebagai Pengeluar Kenderaan Perdagangan Berat Pertama di Malaysia Sebagai Pusat Sistem Latihan Dual Nasional Oleh JPK Kementerian Sumber ManusiaScania Malaysia telah ditauliahkan sebagai Pusat Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) atau National Dual Training System (NDTS), oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK) atau Department of Skills Development, Kementerian Sumber Manusia. Ini menjadikan Scania Malaysia satu-satunya syarikat dalam industri kenderaan perdagangan berat di Malaysia yang mendapat tauliah untuk program latihan ini.
Read More18.May 2022
Kumpulan Sin Hock Soon Melaksanakan Modenisasi, Membawa Era Baharu Logistik Lelalui Perkongsian Mampan Dengan Scania
Kumpulan Sin Hock Soon Melaksanakan Modenisasi, Membawa Era Baharu Logistik Lelalui Perkongsian Mampan Dengan ScaniaKumpulan Syarikat Sin Hock Soon (Kumpulan Sin Hock Soon) melalui anak syarikatnya Benua Haulage Sdn Bhd (Benua Haulage), melaksanakan modenisasi untuk memulakan era baharu logistik melalui perkongsian mampan dengan Scania. Perkongsian ini erangkumi penyelesaian pengangkutan komprehensif yang terdiri daripada Scania New Truck Generation (NTG); dibiayai oleh Scania Credit, dilindungi oleh Scania Repair & Maintenance Agreement (IPR&M), dan dipantau oleh sistem Scania Fleet Management Control.
Read More05.May 2022
Scania Menyerahkan Kumpulan Pertama 60 New Truck Generation
Scania Menyerahkan Kumpulan Pertama 60 New Truck GenerationScania NTG juga direka bentuk dan dicipta untuk memberikan pemilik trak Scania kecekapan bahan api yang lebih baik dan pelepasan CO2 yang lebih rendah kerana ia dilengkapi dengan rangkaian kuasa termaju dan penyelesaian aerodinamik. Ia memberikan lebih daripada
Read More04.February 2022
Scania Menyerahkan EUROV New Truck Generation Pertama di Malaysia Sebagai Sebahagian Daripada Perkongsian Mampan Dengan Xin Hwa
Scania Menyerahkan EUROV New Truck Generation Pertama di Malaysia Sebagai Sebahagian Daripada Perkongsian Mampan Dengan Xin HwaScania menyerahkan EURO V New Truck Generation (NTG) pertama di Malaysia sebagai sebahagian daripada perkongsian mampannya dengan Xin Hwa Holdings Berhad (Xin Hwa).
Read More22.January 2022
Scania Malaysia Senai Terus Membina Perkongsian Yang Menguntungkan dan Mapan di Johor
Scania Malaysia Senai Terus Membina Perkongsian Yang Menguntungkan dan Mapan di JohorScania terus membina perkongsian yang menguntungkan dan mampan dengan pelanggannya di Johor. Mesej ini jelas disampaikan oleh Heba El Tarifi, Pengarah Urusan, Scania Asia Tenggara pada pelancaran rasmi Pusat Jualan dan Perkhidmatan Scania Malaysia di Senai (SMY Senai).
Read More13.December 2021
MAN Truck & Bus Memperkenalkan Trak Tugas Berat Pertama dengan Enjin Euro V Sebagai Standard di Malaysia
MAN Truck & Bus Memperkenalkan Trak Tugas Berat Pertama dengan Enjin Euro V Sebagai Standard di MalaysiaMAN Truck & Bus (M) Sdn Bhd telah melancarkan MAN Truck Generation Baharu, rangkaian trak tugas berat baharu di Malaysia yang berorientasikan kepada keperluan industri pengangkutan yang sentiasa berubah dan menetapkan piawaian baharu dalam aspek penting seperti orientasi pemandu, sistem bantuan, ketersambungan digital dan pengurangan kesan ke atas alam sekitar.
Read More26.November 2021
Volvo Trucks Malaysia lancar trak tugas berat generasi baharu yang fokus kepada pemandu
Volvo Trucks Malaysia lancar trak tugas berat generasi baharu yang fokus kepada pemanduVolvo Trucks Malaysia hari ini memperkenalkan empat model trak baharu yang memberi fokus kepada aspek keselamatan, produktiviti dan persekitaran pemandu ke pasaran Malaysia. Empat trak tugas berat itu ialah Volvo FH, FH16, FM dan FMX yang kini telah dipertingkatkan dengan pelbagai inovasi.
Read More19.November 2021
Zaquin Menerima Penghantraran Scania XT Rigid NTG Pertama untuk Perniagaan Pengurusan Sisa Pintar Yang Pertama di Malaysia
Zaquin Menerima Penghantraran Scania XT Rigid NTG Pertama untuk Perniagaan Pengurusan Sisa Pintar Yang Pertama di MalaysiaZaquin Resources Sdn Bhd (Zaquin), syarikat Pengurusan Sisa Pintar pertama untuk menggunakan tong separa bawah tanah pertama dengan sistem sensor IOT pintar di Malaysia, telah menerima trak Scania P250 B4x2NZ XT jenis kejur (rigid) New Truck Generation (NTG) yang pertamanya.
Read More08.November 2021
Semua Trak dan Koc Baharu Scania Disediakan dalam Tetapan ‘default’ Mod Ekonomi
Semua Trak dan Koc Baharu Scania Disediakan dalam Tetapan ‘default’ Mod EkonomiSemua trak dan koc baharu Scania disediakan dalam tetapan ‘default’ Mod Ekonomi mulai tahun 2021 bagi memenuhi sasaran inisiatif Sasaran Berasaskan Sains dan mencapai keuntungan lebih baik.
Read More04.October 2021
A Positive Mind Starts from You - Minda Positif Bermula dari Anda!
A Positive Mind Starts from You - Minda Positif Bermula dari Anda!A free seminar about mental health and well-being.
Read More06.September 2021
Almuin, Pengangkut LPG Scania New Truck Generation Pertama di Pantai Timur Menandatangani Ecolution untuk Mengurangkan Jejak Karbon
Almuin, Pengangkut LPG Scania New Truck Generation Pertama di Pantai Timur Menandatangani Ecolution untuk Mengurangkan Jejak KarbonAlmuin Trading Sdn Bhd (Almuin) menjadi pengangkut Gas Petroleum Cecair (LPG) Scania New Truck Generation (NTG) yang pertama di Pantai Timur Malaysia untuk menandatangani perjanjian Scania Ecolution ke arah usaha syarikat dalam mengurangkan jejak karbon dan kesannya kepada alam sekitar.
Read More14.August 2021
Mansang Berjaya Mengangkut Vaksin Covid-19 ke Daerah Terpencil di Sarawak Dengan Scania XT Rigid
Mansang Berjaya Mengangkut Vaksin Covid-19 ke Daerah Terpencil di Sarawak Dengan Scania XT RigidMansang Logistics Sdn Bhd (Mansang) berjaya mengangkut vaksin Covid-19 kepada petugas barisan hadapan di seluruh Sarawak dalam trak kejur (rigid) Scania New Truck Generation (NTG) XT yang dilengkapi dengan kawalan suhu.
Read More04.August 2021
Dapatkan Keuntungan Sekaran, Bukan Sahaka di Masa Depan Dengan “Scania Instalment Plan R&M7” dari Scania Total Solution
Dapatkan Keuntungan Sekaran, Bukan Sahaka di Masa Depan Dengan “Scania Instalment Plan R&M7” dari Scania Total SolutionScania telah melancarkan pelan ansuran peneraju industri Scania Instalment Plan R&M7 sebagai sebahagian daripada Scania Total Solution.
Read More06.July 2021
Naidu Trans Mencatat Keputusan Lebih Baik dalam Pengurangan Jejak Karbon dengan Kontrak Penyelenggaraan.
Naidu Trans Mencatat Keputusan Lebih Baik dalam Pengurangan Jejak Karbon dengan Kontrak Penyelenggaraan.Naidu Trans Logistics Sdn Bhd (Naidu Trans) mencapai keputusan yang lebih baik dalam mengurangkan jejak karbon melalui perkongsian Scania Ecolution selepas menandatangani Kontrak Penyelenggaraan dengan Scania untuk trak penggerak utama (prime movers) Scania mereka.
Read More25.June 2021
Cawangan Jualan dan Servis Utama Terbaru Scania Malaysia kini Dibuka di Johor Bahru
Cawangan Jualan dan Servis Utama Terbaru Scania Malaysia kini Dibuka di Johor BahruCawangan jualan dan servis terbaru Scania Malaysia kini dibuka di Senai, Johor. Cawangan utama dengan ciri kelestarian ini terletak di Lot 39795, Jalan Idaman, Taman Perindustrian Senai, 81400 Senai, Johor Darul Ta'zim.
Read More18.June 2021
TTK Mengurangkan Jejak Karbon Dengan Scania Ecolution Melalui Pembelian 10 New Truck Generation
TTK Mengurangkan Jejak Karbon Dengan Scania Ecolution Melalui Pembelian 10 New Truck GenerationPengarah Teo Tuan Kwee Sdn Bhd (TTK), Teo Chee Ben (Ben) baru-baru ini menandatangani perjanjian perkongsian Scania Ecolution untuk 10 trak penggerak utama (prime mover) New Truck Generation (NTG) di pejabat cawangannya.
Read More16.June 2021
Scania Memperkukuh Penguasaan Pasaran Bengteng dengan New Truck Generation Berbadan Kotak Kawalan Suhu Scania yang Pertama di Semenanjung Malaysia.
Scania Memperkukuh Penguasaan Pasaran Bengteng dengan New Truck Generation Berbadan Kotak Kawalan Suhu Scania yang Pertama di Semenanjung Malaysia.Scania Malaysia telah menghantar New Truck Generation (NTG) jenis Rigid P250B4x2NZ berbadan kotak dengan kawalan suhu Scania yang pertama kepada Bengteng Truckking Services Sdn Bhd (Bengteng Truckking). Penghantaran ini melengkapkan pembelian terbaru lima unit New Truck Generation Scania yang terdiri daripada tiga (3) trak penggerak utama (prime mover) G360 A4x2NA dan dua (2) jenis kejur (rigid) berbadan kotak P250B4x2NZ Scania.
Read More18.May 2021
Chemtrax Menerima Tiga New Truck Generation Scania Yang Pertama
Chemtrax Menerima Tiga New Truck Generation Scania Yang PertamaChemtrax Sdn Bhd (Chemtrax) baru-baru ini menerima tiga (3) New Truck Generation Scania yang pertama. Kunci untuk dua unit New Truck Generation Scania P410 A6X2NA dan satu unit P360 A4X2NA diserahkan kepada Hairul Anuar, Pengurus Kanan Pembangunan Perniagaan Chemtrax, yang telah memainkan peranan penting dalam kejayaan perniagaan Chemtrax.
Read More06.May 2021
Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MOU) Antara Mpire dan TheLorry
Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MOU) Antara Mpire dan TheLorryDengan trak baharu, pemandu dapat meningkatkan keuntungan mereka. Kerjasama antara Mpire dan TheLorry bertujuan untuk mengurangkan jumlah kos pemilikan dan meningkatkan kejayaan penghantaran.
Read More15.April 2021
Peralihan Perniagaan UD Trucks Kepada Isuzu Motors dan Pelantikan Eksekutif
Peralihan Perniagaan UD Trucks Kepada Isuzu Motors dan Pelantikan EksekutifUD Trucks telah diperoleh oleh Isuzu Motors daripada Volvo Group, sebagai sebahagian daripada penyempurnaan pakatan strategik di antara Volvo Group dan Isuzu Motors.
Read More10.April 2021
Isuzu Terus Memacu Mr D.I.Y. Dengan Penyerahah Trak-Trak Baharu
Isuzu Terus Memacu Mr D.I.Y. Dengan Penyerahah Trak-Trak BaharuIsuzu Malaysia Sdn Bhd (Isuzu) hari ini mengumumkan bahawa pihaknya telah menyerahkan lapan unit trak tugas sederhana daripada rangkaian model Forward Series (F-Series) kepada syarikat peruncitan terkenal, MR D.I.Y. Group (M) Berhad (MR D.I.Y).
Read More06.April 2021
Isuzu Sekali Lagi Jadi Trak No 1 di Malaysia dan Jenama Pilihan Trak Tugas Ringan untuk Tahun 2020
Isuzu Sekali Lagi Jadi Trak No 1 di Malaysia dan Jenama Pilihan Trak Tugas Ringan untuk Tahun 2020Isuzu Malaysia sekali lagi membuka tirai tahun baharu dengan positif apabila terus berada di kedudukan No. 1 dalam dua kategori bagi tahun 2020 – sebagai trak No. 1 di Malaysia selama tujuh tahun dan jenama trak tugas ringan No. 1 untuk 11 tahun berturut-turut. Pencapaian ini adalah berdasarkan kepada data jualan tahunan trak yang dikeluarkan oleh Persatuan Automotif Malaysia (MAA).
Read More22.January 2021
Heba Eltarifi adalah Pengarah Urusan baharu bagi Scania Southeast Asia yang berpangkalan di Malaysia
Heba Eltarifi adalah Pengarah Urusan baharu bagi Scania Southeast Asia yang berpangkalan di MalaysiaHeba Eltarifi adalah Pengarah Urusan baharu bagi Scania Southeast Asia yang berpangkalan di Malaysia.
Read More05.January 2021